Groot geworden bij de Nederlandse Opera, is Marcel de Boer er aan gewend om op de grens van twee werelden te opereren. “Het lijkt een andere wereld, maar in mijn huidige werk als afdelingshoofd bij werk-leerbedrijf Pantar is het niet heel veel anders.”

Als stage manager bij de Opera maakte Marcel de verbinding tussen de ideeën van de regisseur en de uitvoering daarvan in licht, geluid, kostuums, etc. ‘Ik had altijd snel door hoe de onmogelijkheden konden worden omgezet in mogelijkheden op het toneel.“

LVB

“We hebben geen methodiek die specifiek gericht is op begeleiding van mensen met een LVB. Wel hebben we verschillende tools, waarmee we proberen mensen zo sterk mogelijk te maken zodat ze in onze maatschappij kunnen functioneren. Gedwongen door veranderende wetgeving en bezuinigingen, brengen we onze medewerkers via groepsdetachering weer terug in de maatschappij. Je zou kunnen zeggen dat we het “bijzondere” weer z'n intrede laten doen in het gewone leven. Waar het natuurlijk ook gewoon thuishoort.

Bezieling

“Veel medewerkers hier hebben hun leven lang te horen gekregen dat ze niets kunnen. Dat gaat tussen de oren zitten, dat ga je dan geloven. Mijn missie is het om onmogelijkheden om te buigen naar mogelijkheden. Zoals ik bij de Opera ook deed. Elke keer weer de juiste snaar proberen te raken, het gaat me om bezieling, de bezieling in menselijke relaties: dááraan wil ik bijdragen.”

Pantar is het grootste werk-leerbedrijf voor de regio Amsterdam

We bieden werk en begeleiden ruim 3.500 inwoners van Amsterdam en Diemen. Dit zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebben. Of problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. Wat de reden ook is, bij Pantar geloven we dat iedereen waarde heeft en kan werken.

Verbergen